Испанският вратар Икер Касияс се присъедини към списъка от играчи, които изразиха гнева си към топките за световното първенство в ЮАР. Стражът на Реал (Мадрид) нарече ужасен продукта на “Адидас” – “Ябулани”.
 
“Тъжно е, че топката за толкова важен турнир като световното първенство е в ужасно състояние”, заяви Касияс след победата на Испания с 3:2 над Саудитска Арабия и допълни, че не само вратарите се оплакват от топката.
 
Бразилският вратар Жулио Сезар нарече “Ябулани” много лош продукт и обяви, че качеството е на топка, която е купена от близката бакалница.
 
Нападателят на националния отбор на Италия Джампаоло Пацини пък нарече топката за световтото първенство – катастрофа. “Скуадра Адзура” тренира с “Ябулани” на лагера си в Алпите, за да свикне с новия продукт на “Адидас”.
 
“Топката е катастрофа, пречи едновременно и на вратарите, и на нападателите. Твърде бързо се движи и е трудно да я контролираш. Скачаш да я отиграеш с глава след центриране, а тя в последния момент си променя посоката”, заяви Пацини.
 
“Това е особено страшно за вратарите. Така те могат да допуснат гол, тъй като е невъзможно да преценят траекторията на полета. Тази топка е като тези, които децата си купуват от супермаркета”, допълни италианският национал./БЛИЦ