Хондурас ще бъде първата страна, която ще има трима братя в състава си на световно първенство, след като Джери Паласиос бе повикан по спешност заради контузия на друг играч.
 
Халфът ще пристигне в Йоханесбург в четвъртък, за да замени контузения Хулио Сесар де Леон, който отпадна от турнира заради травма в десния крак. Джери ще се присъедини към братята си Уилсън и Джони, които също играят като полузащитници.
 
Четвъртият им брат Едуин Рене Паласиос през 2007 г. бе отвлечен и убит, въпреки че семейството му плати откуп в размер на 500 000 долара. Едуин бе най-малкият от братята и  имаше мачове за националния отбор на Хондурас до 23 и до 17 години. Техният баща Еулогио Палисиос е бивш футболист.
 
Правилата на ФИФА позволяват на отборите на световното първенство да заменят контузен играчи до 24 часа преди първия мач на тима на турнира. Хондурас спази срока за броени минути, подавайки заявление в последния момент.
 
На световното първенство в ЮАР има няколко случая, в които двама братя са в един отбор. През 1998 г. на турнира във Франция в тима на Норвегия бяха братята Торе Андре и Йостейн Фло, както и братовчед им Хавард./БЛИЦ