Скандалите в лагера на националния отбор на Франция нямат край. Днешната тренировка в ЮАР завърши преждевременно, след като капитанът на "петлите" Патрис Евра се скара с кондиционния наставник Робер Дюверн. Бранителят на Манчестър Юнайтед дори скочил да бие спеца, тъй като според него преди дни той издал на медиите за изреченото от Никола Анелка по адрес на Раймон Доменек. Както е известно, нападателят на Челси бе изгонен от отбора, след като казал на наставника "Да ти го нач...м отзад, ти си кучи син", по повод смяната си при загубата с 0:2 от Мексико.

Играчите на Франция се застъпиха за Анелка и обявиха бойкот на Доменек. Не е ясно дали изобщо ще тренират преди последния си мач от Група "А" срещу домакина ЮАР. Двубоят е във вторник.

Чашата преля днес, когато заради разправията между Евра и кондиционния наставник Робер Дюверн тренировката бе прекратена. Доменек се намеси и опита да разтърве двамата, след което Дюверн хвърли акредитацията си на земята и напусна. В този момент играчите се отправиха към автобуса и никой от тях не пожела да говори пред журналистите.

"Случващото се е срамно. Играчите не искат да тренират, това е скандално! Подавам оставка, напускам федерацията. Няма какво повече да правя тук. Връщам се в Париж", заяви водачът на националния отбор на Франция Жан-Луи Валантен. /БЛИЦ