Напрежението преди големия сблъсък на осминафиналите на световното първенство в ЮАР между Англия и Германия набира все по-голяма скорост. Футболната тема не подмина и срещата на върха на Г-20. Британският премиер Дейвид Камерън и германският канцлер Ангела Меркел планират да се откъснат за два часа от разговорите по най-важните световни проблеми, за да стискат палци пред телевизора, предава Ройтерс.

"Има идея евентуално да гледаме заедно утрешния осминафинал на световното първенство”, разкри Камерън. Той шеговито обеща да не се опитва да тушира Меркел по време на дузпите, но загатна, че може и да го направи. Камерън помоли английските футболисти да спечелят срещата още в редовното време, защото сърцето му може и да не издържи евентуалните продължения и дузпи.

Меркел бе по-предпазлива в прогнозите си, като каза, че Германия има шанс да победи. Германският канцлер потвърди, че възнамерява да застане пред телевизора и ще обсъди с британския премиер къде може да гледат мача заедно.

Селекционерът на Германия Йоахим Льов призова да бъде забравено съперничеството между двете страни в миналото. "Крайно време е да забравим Втората световна война. 2010 година е, всички сме в Европейския съюз и е крайно неподходящо да се повдига тази тема", коментира Льов./БЛИЦ