Звездата на Англия Уейн Рууни очаква с нетърпение евентуален сблъсък с Германия на 1/8-финалите на Мондиала. Нападателят на Манчестър Юнайтед се закани да изхвърли селекцията на Йоахим Льов от световното първенство.

С думите си Уейн явно отвръща на Мирослав Клозе. 32-годишният нападателят на Германия заяви, че ако двата отбора се срещнат на 1/8-финалите, немците ще победят след изпълнение на дузпи.

Рууни демонстрира по-голямо самочувствие от Клозе, казвайки, че той и съотборниците му много добре знаят как да играят и въобще не ги интересува мнението, както на Клозе, така и на Франц Бекенбауер. Кайзера си позволи да квалифицира отбора на Фабио Капело като тим, който играе само с дълги топки.

"Германците са твърде арогантни след победата си с 4:0 над Австралия", каза Рууни.

"Не е важно как започваш шампионата, а как ще го завършиш. Дайте ми ги тези германци!", закани се Уейн, който не е вкарвал в официален мач за националния отбор от 9 септември 2009 г. Тогава англичаните съсипаха Хърватия с 5:1.

"Убеден съм, че ще завършим на първото място в групата. Феновете ни могат да бъдат спокойни", завърши Рууни.

Днес от 21:30 часа в Кейптаун Англия излиза във втората си среща на Мондиала, а съперник ще бъде Алжир. Рууни и съотборниците му стартираха лошо в ЮАР, завършвайки 1:1 със САЩ. /БЛИЦ