Бразилският съдия Карлош Еуженио Симон, който трябва да свири първия мач на Англия на световното първенство в ЮАР (12 юни срещу САЩ) е бил наказан в родината си през миналия сезон заради обвинения в приемане на подкуп и некомпетентност.
 
Симон, свирил на последните две световни първенства, е бил лишен от права за последните 6 кръга от бразилската федерация заради очевидни грешки. Слабото съдийскво на рефера накара президента на Палмейрас да изригне срещу него, обявявайки го за измамник, разбойник и безсрамно копеле.
 
Едно година по-рано Симон си навлече и гнева на Фламенго. Нападетелят на тима Диего Тардели бе изгонен във важния мач срещу Крузейро, когато бе фаулиран в наказателното поле. Той обаче получи червен картон за симулация. Фламенго написа специално писмо до генералния секретар на ФИФА Жером Валке, което бе придружено с DVD. От клуба настояха реферът да не бъде допускан да ръководи мачове на Мондиал 2010. Победата на Крузейро в този мач лиши Фламенго от място в турнира Копа Либертадорес.
 
44-годишният рефер получи подкрепата на световната централа, но бе наказан от бразилската федерация през ноември. Тогава той отмени гол на Палмейрас при загубата с 0:1 от Флуминензе. Симон не зачете попадението на Обина заради нарушение при атаката за гола. Това предизвика президента на Палмейрас Луис Гонзага Белузо да отправи публично остри думи срещу съдията.
 
“Той е измамник, разбойник ..., едно безсрамно копеле. Ако го срещна на улицата, ще го ударя. Това, което направи е невероятно. Съдията помагаше на Флуминензе. Получил е пари, за да стори това. Симон трябва да бъде изхвърлен от футбола”, заяви тогава Белузо.
 
Неговите думи направиха впечатление и след съвещание с асоциацията на футболните рефери Симон бе наказан от федерацията за поредица от сериозни грешки, направени в течение на сезона./БЛИЦ