Селекционерът на Уругвай Оскар Табарес е оптимист за днешния 1/4-финал с Гана. Сблъсъкът от световното първенство е от 21:30 часа на стадион "Сокър Сити" в Йоханесбург.

Табарес добави, че в момента целият свят гледа неговите възпитаници, а това не се случва често. Спецът се надява играчите му да покажат най-доброто, на което са способни тази вечер и да се класират на 1/2-финал, където ще срещнат Бразилия или Холандия.

"В мачовете на директна елиминация на Мондиала нивото се изравнява и става все по-трудно да се побеждава. Отборът на Гана има добър потенциал - бързи играчи с добра техника, особено в дрибъла. Това е една от страните, която се доближава до елитния футбол. Младежките и юношеските им формации са много силни. Гана е световен шампион за юноши до 20 години и някои от тези играчи сега са в мъжкия тим", заяви Табарес.

"Ние сме страна с традиции във футбола. Вече 40 години обаче сме далеч от върха. Днес трябва да победим на всяка цена. Ако това се случи, най-малкото ще бъдем четвърти на световното първенство. Открива ни се уникална възможност да атакуваме върха. Светът ни гледа, а това не ни се случва често", каза още Табарес. /БЛИЦ