"Убеден съм, че можем да победим Аржентина. Знаем това, което Бастиан Швайнщайгер каза за грубата им игра. Знам, че ще се опитат да ни сплашат, ние обаче не трябва да се оставяме да ни провокират”, заяви халфът на Германия Месут Йозил.
 
“Не се страхувам, очаквам с нетърпение този мач. Аржентина има играчи от световна класа, с които искам да премеря сили. Меси е голямата им фигура. Но и останалата част от тима има огромен потенциал. Трябва да внимаваме за всеки. Вярно е, много от съотборниците ми ме наричат "Меси", това ми е станало прякор. Искам да победя Меси, целият отбор го иска", добави халфът на Вердер.
 
"Четох публикациите за интерес на Барселона. Поласкан съм, Барселона е един от най-силните отбори в Европа. Сега обаче е важно е само световното. Имам договор с Вердер до 2011 година. Всичко друго може да почака", кказа още Йозил.
 
На въпрос дали се чувства германец, въпреки че като много от съотборниците си има чуждестранни корени, той отговори: "Независимо дали корените ти са в Бразилия, Гана или Полша, всички ние се чувстваме германци. Играем с хъс и гордост за Бундестима. За нас всички е чест да носим екипа на Германия".
 
Мачът Аржентина – Германия е от 17 часа утре.