Защитникът на Уест Хям и националния отбор на САЩ Джонатан Спектър е убеден, че той и съотборниците му могат да поднесат изненадата още в първия си мач от световното първенство в ЮАР. Тази вечер от 21,30 часа на стадион „Роял Бафокенг” тимът воден от Боб Брадли излиза срещу Англия в мач от група “C”.

„Много сме амбицирани да се представим силно на първенството в Южна Африка. У нас има страхотен интерес към срещата, след като двата тобора не са играли един срещу друг на такъв голям форум от 1950 година насам. Съвсем естествено Англия е фаворит в нашата група, но ние няма от какво да се притесняваме. Дори ще ни бъде по-лесно в ролята на аутсайдер. В случай, че играем освободено, може да поднесем изненадата”, заяви Спектър.

Той добави, че с оглед останалите съперници в групата, САЩ може да търси класиране за фазата на елиминациите. Другите два отбора в групата са Алжир и Словения.

„Поглеждайки към останалите отбори, съм на мнение, че нашата основна цел е да се класираме за осминафиналите. Англия обаче е фаворит за титлата. Фабио Капело разполага със страхотен състав, а и вече свърши чудесна работа, принуждавайки своите футболисти да започнат да играят като колектив”, добави Спектър./БЛИЦ