Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Ръководството на БФС е отправило неофициална покана към Стилиян Петров за старта на световните квалификации с мачовете срещу Италия на 7 септември и срещу Армения на 11-и.

На капитана националите е било предложено да пътува до родината в удобно за него време, за да се срещне с отбора и при желание да седне във ВИП ложата на стадиона за мача с европейския вицешампион. Имало е идея да се организира акция в знак на подкрепа и съпричастност към Стилиян, ако той се появи на “Васил Левски”.

Лекуващият се от левкемия рекордьор по мачове за България обаче е информирал БФС, че има желание, но няма възможност да пътува до София заради продължаващата терапия.

Той спазва строго режима и предписанията на лекуващите медици, които бе му препоръчват да предприема пътувания и да се излага допълнително на риск. Затова Петров отклонява поканите от всякакво естество, които получава. Стилиян се е концентрирал изцяло върху битката с коварната болест, която беше открита в края на март.

Въпреки че няма да присъства на мача, все още е жива идеята националите и публиката да изразят подкрепата си към своя капитан. Един от начините е ръкопляскането в 19-ата минута заради номер 19, с който играе Стилиян Петров. Това е знакът, с който запалянковците на Астън Вила редовно изказват своята съпричастност към лекуващият се Петров.