Националният отбор на България по хандбал (младежи до 19 години) отпътува за Словакия, за да участва в силен международен турнир. Воденият от Йордан Димитров отбор започва подготовката си за предстоящото Европейско първенство  за младежи догодина във Варна. На предстоящия шампионат в Прешов националите ни ще премерят сили с клубни отбори от Унгария, Словакия, Сърбия, Македония и Молдова.

„Целта ни е да започнем да обиграваме състава за Европейското през 2016 във Варна. Този набор момчета не са имали международни срещи и благодарение на Българска федерация хандбал отиваме, за да премерим сили с водещи клубни отбори. Турнирът е традиционен и се провежда всяка година. Домакините направиха изключение за нас и сме единствения национален отбор в Словакия. Преди тръгването бяхме 5 дни на лагер в „Спортпалас”. Селекцията е от играчи изцяло от вътрешното първенство и хандбалисти, които играят предимно в мъжките отбори", коментира наставникът Димитров.

Националите ни започват с мачовете на 13 август и приключват три дни по-късно, когато ще бъдат финалите. Най-малко 7 срещи ще изиграят хандбалистите ни на словашка земя. "Тези играчи ще бъдат и основния състав за Балканското първенство за младежи, което ще бъде в България през ноември. Освен това предвиждаме да изиграем и още контролни срещи с чужди съперници, както у нас, така и в чужбина”, завърши треньора Йордан Димитров.