Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Над 200 души са дарили приблизително 28 000 паунда (около 35 000 евро) в подкрепа на капитана българския национален отбор и Астън Вила Стилиян Петров, който се лекува от левкемия, съобщава местното издание „Бирмингам Мейл".

Събраните средства ще бъдат преведени във фонд за изследвания срещу болестта. Инициативата бе подета още миналата седмица двама масажисти на Астън Вила - Андрю Смит и Алекс Бътлър. Двамата обявиха, че ще преминат 643 км от стадион “Селтик Парк” в Глазгоу до Бирмингам. Техният пробег ще бъде под надслов “На педали за Петров”.

Целта на Смит и Бътлар, които ще направят колопробега през септември, е да съберат 250 000 паунда в подкрепа на каузата за борба с левкемията и лимфома.

„Стан винаги е бил тук за мен и Анди, и ние винаги ще му бъдем благодарни за всичко, което той направи за нас. Той има много фенове в Селтик и Вила, затова решихме да направим нещо, свързано с двата клуба“, сподели Алекс Бътлър. Той и Андрю Смит получиха подкрепата и на бившия халф на Англия Джеф Томас, който също се бори с тази болест.