Световноизвестният цигулар Найджъл Кенеди поздрави българския национал Стилиян Петров, след като узна, че заболяването на капитана на Астън Вила от левкемия е в ремисия. Музикантът, който е запален фен на “виланите” обяви, че мечтае отново да види Стенли в игра с фланелката на английския тим.
 
“Почувствах се фантастично, когато научих, че Стан е в ремисия. Той е голям футболист и невероятна личност. Никога не съм имал здравословни проблеми, освен притесненията да не си счупя ръката. Няма много предложения за работа към едноръки цигулари. Нищо не може да се сравни с феноменалната битка, която Стилиян Петров води”, заяви Кенеди.
 
“През март не можех да повярвам, че толкова здрав човек, който е във върхова спортна форма, може да се разболее от подобна тежка болест. Той обаче ще спечели битката със заболяването. Петров е роден победител и очаквам да го видя в игра с фланелката на Астън Вила”, разкри цигуларят.
 
“Мениджърът на тима Пол Ламбърт обяви, че Стан ще остане капитан на отбора. Това е много добро решение, което показва, че футболът е хуманен спорт. Начинът по който клубът подкрепя Петров показва, че не всичко е пари във футбола. Астън Вила е истинска общност и това има значение”, допълни световноизвестният музикант.