Молебен за здравето на капитана на българския национален отбор Стилиян Петров бе отслужен днес в препълнената църква "Св. Неделя" в гоцеделчевското село Сатовча. В православния храм, строен през 1864 г., се пази една от малкото икони в страната в чест на Свети Стилиян Детепазител.

Много хора събра молебенът, който отслужи епископ Серафим, викарий на Неврокопския митрополит Натанаил. Сред хората, които искрено и от сърце се помолиха за скорошно и пълно оздравяване на Стилиян Петров, бе майката на колегата и приятеля на Димитър Бербатов - Маргарита Бербатова, футболистът от националния отбор Димитър Макриев, младежкият национал Страхил Попов, бивши и настоящи футболисти, млади спортисти от детско-юношеските школи по футбол в Благоевград, Гоце Делчев, Сатовча, приятели, познати и непознати. По същото време в местната джамия ходжата Ахмед прочете молитва за здраве на Стилиян Петров и всички нуждаещи се.

Около 50 мюсюлмани се помолиха заедно с него. Кметът на Сатовча Арбен Мименов каза, че идеята за молебена се е родила малко спонтанно и най-вече заради факта, че в местния хравославен храм се съхранява рядката икона на Свети Стилиян Детепазител, за която се знае, че има три подобни в България. Говорих предвратилено и с християни, и с мюсюлмани, абсолютно всички подкрепиха иидеята. Интересно е, че и джамийското настоятелство подкрепи инициативата и там също днес имаше молитва и курбан за здраве.

Искаме да покажем, че сме съпричастни към Стилиян Петров, къв неговото семейство и близки, за него само хубави неща знаем и му пожелаваме от сърце да се пребори с коварната болест и да прославя още повече България. Капитанът на футболния национален отбор на България Стилиян Петров, както е известно, беше диагностициран с остра форма на левкемия в края на март. Оттогава редица футболисти, мениджъри и фенове от целия свят постоянно засвидетелстват подкрепата си към него.

Феновете на Астън Вила пък аплодираха Стилиян в 19-та минута на всеки един двубой на клуба. След това тя бе подета от бившия му клуб Селтик и всички тимове от родното първенство. Българските привърженици на футбола също изразиха обичта и подкрепата си към рекордьора по брой мачове с националния герб. Те организираха кампания в подкрепа на Стилиян на националния стадион Васил Левски.