Борещият се с левкемията Стилиян Петров заяви, че е горд от масажистите на Астън Вила - Алекс Бътлър и Анди Смит, които стартираха инициативата "Да въртим педали за Петров" в негова чест. Стенли призна, че е искал двамата да карат до България, но добави, че е доволен, че с нейния край все пак ще успеят да помогнат за опознаването на няколко тежки болести.

Бътлър и Смит ще приключат инициативата в подкрепа на болния от левкемия Петров тази неделя, като те стартираха с велосипеди от стадиона на бившия отбор на Стенли Селтик "Селтик Парк" и ще пристигнат утре вечер на "Вила Парк". Всички средства, които бъдат набрани, ще бъдат дарени на организация, която се занимава с изследването на левкемия и лимфома. Двамата пък са изключително близки със Стилиян, след като той пристигна в Англия през 2006 година от Селтик.

Капитанът на Астън Вила и националния ни отбор по футбол, който научи наскоро, че е в ремисия, сподели: "Те преминаха през много неща, за да се опитат да съберат пари за изследването на тези болести. Те дадоха толкова много от себе си, за да ме разведрят и за да ми покажат колко ме обичат".

"Хубаво е да виждаш подобно нещо, защото каузата е много по-голяма. Знам колко им е трудно, понеже се чувам с тях всеки ден. Няколко дни вятърът бе срещу тях, но те продължиха и в крайна сметка момчетата ще успеят да съберат 250 000 паунда за центъра за изследвания. Знам, че тези пари ще помогнат на много хора", каза Стенли, който бе подкрепен и от своя голям приятел и треньор на Селтик Нийл Ленън.

"Вила Парк", освен това, ще бъде домакин и на специална вечеря, с която ще се ознаменува края на "Да въртим педали за Петров". "Помолих ги да минат през България, но те ми казаха, че им е малко далечко!", каза още Петров.

"В крайна сметка те решиха да карат от "Селтик Парк" до "Вила Парк". Надявам се, когато пристигнат на "Вила Парк" да има много хора, които да ги посрещнат и да се доволни от това, което сториха", допълни българинът.

"Видях неща, които много хора не са виждали и знам как тези изследвания помагат на хората, тъй като се правят нови лекарства. Надявам се в края на краищата да помогнем с тези пари на много хора", завърши Стенли.