Вратарят на Ливърпул Брад Джоунс подкрепи кампанията в подкрепа на Стилиян Петров и лечението на левкемия. Той призова футболните фенове да се запишат като донори на стволови клетки, за да се помогне на лечението на българския национал и на други хора по света.
 
Стражът на “червените”, който със силните си изяви помогна на тима си да се класира на финала на ФА Къп, много добре е запознат с трудностите при лечение на левкемия. Неговият син Лука беше диагностициран с тази болест през 2010 г., а през ноември 2011 г. почина. Джоунс не спира да помага на благотворителната организация на Антъни Нолан за лечение на рака на кръвта.
 
“Никога не съм играл със Стилиян, но бях потресен, когато научих за заболяването му. Много добре знам колко ужасно е да разбереш, че имаш това заболяване. Точно затова трябва да дадем шанс на хора като Петров да оздравеят”, заяви Джоунс преди утрешния финал на ФА Къп срещу Челси.
 
“Винаги сме твърдели, че Ливърпул е нищо без своите фенове. Затова призовавам нашите привърженици да се регистрират като дарители на стволови клетки. Отнема само 10 минути. Ако донорът се окаже съвместим с болен, той може да спаси нечий живот. Мога от личен опит да споделя, че това може да окаже благоприятен ефект на болния и неговото семейство”, допълни Джоунс.
 
Според проучванията хората между 18 и 30 години са най-благоприятни за донорство на стволови клетки, но едва 12% от тях са регистрирани като желаещи да станат дарители.