Световното първенство по бобслей и скелетон през 2017 г. бе отнето от Сочи. Домакинството беше отнето от Русия заради обвиненията в държавно организирана и спонсорирана система за употреба на допинг в страната. Международната федерация по бобслей и скелетон обяви, че с оглед последните разкрития не би било "разумно" първенството да се проведе в Сочи.

На 9 декември бе публикувана втората част от доклада на независимата комисия на световната антидопингова агенция (WADA), според който в допинг схемата са замесени повече от 1000 руски спортисти, участвали на летни и зимни олимпийски и параолимпийски игри.

Още преди него обаче федерацията по бобслей на САЩ взе решение за бойкот на световното в Сочи през февруари. Отделно олимпийската шампионка на скелетон от Сочи`14 Лизи Ярнолд (Вбр) обяви, че също бойкотира и призова сънародниците си в тези два спорта да я последват. Преди два дни националният отбор по скелетон на Латвия обяви официално бойкот, независимо че Мартинс Дукурс е световен шампион. А днес и федерацията на Южна Корея обяви, че е взела "ориентировъчно решение за неучастие".