"Изключително съм радостен, че отново успях да покажа, че съм един от най-добрите в света. Въпреки, че този сезон не можах да спечеля Световната купа, резултатът е огромен", отчете сноубордистът Радослав Янков.

Носителят на Малката Световна купа по сноуборд и сребърен медалист в генералното класиране за Големия Кристален глобус, беше награден в Пресклуб "България" за Най-добър спортист на месец февруари.

"Успях да спечеля Малкия глобус в дисциплината, а миналата година не го направих. Това затвърждава, че съм по-добър в нея и е по-добре, защото олимпийската дисциплина ми е по-силната. Относно световното първенство не е малшанс, а въпрос на каране. Тези две стотни ме лишиха от сигурен медал (б.р. - битката с Бенямин Карл на полуфинала в Сиера Невада), за което много ме е яд, но сам съм си виновен. Направих техническа грешка срещу австриеца на полуфинала. Все пак четвъртото място е призово и е много добро класиране", коментира Радо Янков.

"Като цяло съм много доволен от сезона и с всеки изминат ден оценявам все повече това, че успях да покажа завидна форма", продължи звездата от Чепеларе. 

За това дали има разлика в червеното и синьото трасе, звездата от Чепеларе коментира: "В този формат, в който в момента се провеждат състезанията всеки се стреми да прави силна квалификация, за да може да избира после трасе. Понякога се получава голяма разлика между двете трасета, а друг път е по-малка".

"Предстои ни Републиканско първенство - на 30 и 31 март в Пампорово, което е и последното състезание за сезона. Ако имам възможност и условия, бих карал още няколко дни. Догодина ще е много натоварено главно заради Олимпийските игри. Ще изградим нова програма, ще разгледаме календара за Световните купи през другата година. После ще изградим стратегия, чрез която да бъда в най-добра форма февруари месец", добави Янков.