Евгени Гараничев записа първа победа в Световната купа по биатлон. 23-годишният руснак спечели спринта в Осло (Норвегия) с време 25:22.2 минути. Втората позиция зае Арнд Пфайфер (Германия) с изоставане от 0.7 секунди. Двамата не допуснаха грешка в двете си стрелби.

За разлика от тях третият Емил Хегле Свендсен не успя да свали две от общо десет мишени. Представителят на домакините обаче демонстрира чудесната си бегова форма и финишира на само 11.8 секунди зад Гараничев.

Четвърти остана Алексис Бьоф (Франция), а пети е Оле Ейнар Бьорндален. Краля на биатлона зарадва родните фенове с силно представяне месец преди Световното първенство в Руполдинг (Гемания). Лидерът в класирането за Световната купа Мартен Фуркад (Франция) допусна три грешки на рубежа и остана десети.

От българите най-добре се представи Михаил Клечеров, който е 51-и, след като свали всички мишени и финишира на 2:16.4 минути зад руснака. Дебютантите Иван Златев и Васил Чорбаджиев са 86-и и 89-и съответно с 4 и 6 грешки при стрелбата.

В Осло не стартираха Красимир Анев, Владимир Илиев, Мирослав Кенанов и Мартин Богданов, които по-рано днес заеха осмото място в щафетата на Европейското първенство.