Три руски състезателки спечелиха малките медали на Европейското първенство по фигурно пързаляне в Стокхолм (Швеция). Начело след кратката програма е Елена Радионова, следвана от Елизавета Туктамишева и Анна Погорилая, пише Красивата страна на спорта. Четвърта е завърналата се след продължителна контузия Кийра Корпи (Финландия), а пета и шеста представителките на домакините Виктория и Йоши Хелгесон.

Българката Даниела Стоева остана 36-а от 38 състезателки. Тя записа 35.70 точки, като имаше проблеми с пируетите и тройния рибергер, но изпълни добре комбинация троен салхов-двоен тулуп, както и двойния аксел.

Радионова поведе благодарение на резултата си за техника. Тя събра 70.46 точки, което е нейн личен резултат. Световната шампионка за девойки от последните два сезона започна с комбинация троен луц-троен тулуп, беше перфектна при тройния рибергер и двойния аксел, а трите й пируета получиха ниво 4.

Туктамишева влезе в състезанието като шампионка в Гран при и също с отлична програма заслужи 69.02 точки. Очаква се на волната програма възпитаничката на Алексей Мишин да опита изпълнение на троен аксел. И Погорилая не сбърка, като получи по-ниски нива за пируетите – 66.10 точки.

За разлика от мъжете първите 8 при дамите бяха почти безупречни на леда. За пореден път разочарова двукратната медалистка Елене Геденевашвили, която е 19-а.