Градушка е съсипала ниви и градини в монтанското село Горна Вереница. Ледени късове с големината на лешник са се сипали от небето в продължение на 10 минути, пише "Конкурент".

Всичко в дворовете им е унищожено, съсипани са и нивите с жито и ечемик, обрулени са плодните дървета и лозята, каза кметът Веселка Горанова.

Сприята е свлякла пясък и тиня от високите части на селото към центъра. Кметицата  обикаля дворовете на съселяните си, за да добие точна представа за щетите.„Хората плачат. Вече няма и следа от градините им. Градушката е съсипала всичко.”, каза кметът.

В предбалканското селце живеят около 110 човека, основно възрастни хора. Всички те са останали без градини, твърди Горанова.
Съседното село Долна Вереница се е спасило от бедствието. Кметът Ивайло Никитиев съобщи, че около 10 ракети са изстреляни и са разбили черните градоносни облаци. Над селото е паднала слаба примесена с дъжд градушка и поражения няма.

Пътуващи по международния път Е 79 твърдят, че по време на бурята малко след 14 часа в понеделник всички автомобили и ТИР-ове са спрели.