"Трусът беше кратък, но много силен в Стряма. Сякаш падна гръм". Това разказа кметът на село Стряма Васил Черпелийски за Нова телевизия.

Припомняме, че земетресение със сила 4,5 по скалата на Рихтер разтърси Пловдивско малко след 14:00 часа днес. То е билo на малка дълбочина и затова е усетено в голям периметър.

Епицентърът на земетресението в Пловдив се оказа в индустриалната зона на Раковски, която се намира на километър от село Стряма.

След труса се съобщава за паднали комини и необитаема къща, която се е наклонила на една страна.

Черпелийски разказа, че обядвал вкъщи със семейството си, когато всичко се разлюляло. 6-годишният син на семейството се стреснал. Наложило се родителите да му обясняват, че това е природен катаклизъм. Дълго време детето обаче не можело да се успокои.

Кметът заяви, че в селото няма сериозни разрушения. Няма и паника. Негови съселяни му съобщавали единствено за счупени чаши, чинии и паднали предмети.

"Огледах съседските къщи и не виждам щети по тях, до момента не са постъпили и сигнали. Тръгнах да проверя по-старите общински сгради", разказа Черпелийски. По улиците нямало много наизлезли хора.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!