Мълния удари Световния търговски център в Ню Йорк, а фотографи успяха да заснемат момента на зрелищния удар.  Сградата е построена с най-модерните мълниезащитни системи, няма данни за щети.

"Това е поредното от лудите метеорологични събития, които се случват в САЩ в последната седмица", са коментарите под кадрите, разпространени в социалните мрежи.

В същото време, броят на загиналите се увеличи до 26, след като десетки торнада удариха Съединените щати в края на тази седмица, съобщиха американски медии. Смъртни случаи има в Тенеси, Арканзас, Индиана, Илинойс, Алабама, Мисисипи и Делауеър.

Най-малко петима души са били убити в Арканзас, след като торнадо премина през щата в петък. Съобщава се и за четири смъртни случая в Илинойс и три в Индиана. В Тенеси бяха потвърди седем смъртни случая, като броят на ранените хора и повредените структури в няколко окръга все още не е определен.

Пенсилвания, Охайо, Вирджиния, Западна Вирджиния и Мериленд са претърпели най-много прекъсвания на тока, според Poweroutage.us.

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук