Мощната буря "Кристобал" достигна до САЩ и удари крайбрежието на Луизиана и Флорида, като властите обявиха доброволна евакуация от опасните райони, съобщават световните издания.

Националният център по ураганите е предупредил за приближаването на природното бедствие и е дал препоръки на населението за безопасно поведение.

Очевидци са заснели на видео как торнадото се заражда в морето и се насочва към плажа Гълф Шорс в Алабама. Фронтът на бурята се движи на север, към Съединените щати, със скорост 3 м / с, като вътре в природния феномен, поривите достигат 28.3 м / с, а когато достигне отметката от 33 м / с, метеоролозите ще обявят "Кристобал" за ураган.


  Някои райони в Луизиана и Флорида са били наводнени, пътищата са станали непроходими. Кадри от мястото на събитието показват, че колите се движат във вода. Шофьорите са били предупредени за опасността да се движат в такива условия. Някои магистрали са блокирани според указанията на местните власти.


  Стихията е ударила и мексиканския щат Юкатан. Според съобщението на вестник Televisia, почти две хиляди жители са били евакуирани от засегнатите населени места, хората са изпратени във временни убежища. В региона продължават тропическите дъждове.

Превод и редакция: БЛИЦ