Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов свика Оперативния щаб във връзка с бедствията в Североизточна България.

Обстановката в страната се нормализира, но все още има затворени участъци от Републиканската пътна мрежа, това докладва по време на оперативния щаб директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ гл. комисар Александър Джартов.

По време на щаба стана ясно, че на територията на община Аксаково, в хотел има 25 души, които са блокирани там заради снежните преспи. Министър Стоянов разпореди да се направи всичко възможно, за да бъдат извозени те на безопасно място Министър Стоянов свика днес за доклад директорите на СДВР и ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, за да го запознаят с предприетите след протестите действия.

Директорът на СДВР гл. комисар Любомир Николов информира, че вече са идентифицирани служители, за които се предполага, че са превишили правомощията си по време на протеста в четвъртък. Продължава анализът, какви са последствията в материално отношение за МВР. Организира се и помощ за пострадалите колеги.

По времена щаба беше обсъдено и състоянието на пострадалите при безредиците хора, както и какво е тяхното здравословно състояние.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук