ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

“Репортери без граници” осъжда нападенията над журналисти при протеста на футболните фенове в четвъртък край Националния стадион "Васил Левски". Има представители на медиите, които са били удряни от полицаи, докато отразяват събитията. В публикация в социалните мрежи организацията поименно споменава за случилото се с журналиста Николай Ганчев от dsport и “Дарик”, Дани Йорданов от „Господарите“ и фоторепортера на “Дневник” Георги Кожухаров.

Организацията казва, че Ганчев е бил арестуван за кратко, Йорданов - бит, а Кожужаров - заплашван, въпреки че по тях е имало отличителни знаци, че са представители на медиите. От “Репортери без граници” осъждат “атаките над свободата на пресата”.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Ужасяващо насилие! Полицаи пребиват паднал на земята фен в центъра на София ВИДЕО 18+
 

 

Смразяващи разкрития за кървавия ад в София, случило се е нещо отвратително

Асоциацията на европейските журналисти (АЕЖ) разпространи позиция по повод полицейското насилие срещу журналисти, докато са отразявали протеста. Организацията е получила сигнала за поне пет случая на пострадали репортери. "Призоваваме за независимо разследване на случаите от вечерта на 16 ноември, чрез което да се избегне порочната практика органите на МВР да проверяват и съответно прикриват собствените си служители“, посочват от Асоциацията на европейските журналисти.

Депутатът от ДБ Ивайло Мирчев публикува във "Фейсбук" следното: 

"5 безпрецедентни полицейски писюрщини, заради които МВР министърът трябва моментално да подаде оставка:
1. Дани Йорданов и операторът му от "Господари на ефира" са умишлено удряни с палки 2-3 пъти от полицията, докато предават на живо безредиците снощи.
2. В същото време полицията е опитала да принуди фотожурналиста на „Дневник“ Георги Кожухаров да изтрие снимките си. Кожухаров, екипиран с каска с надпис “PRESS”, е заснел как полицаи извличат момче и удрят главата му в кофа за боклук. След като забелязват, че снима, при Кожухаров отива полицай, който не се легитимира и му се разпорежда да изтрие снимките веднага. Кожухаров извиква намиращия се наблизо екип на телевизия NOVA и казва, че го карат да си трие снимките и тогава полицаят се оттегля. Той обясни, че полицаите целенасочено са пречели на фотожурналистите да работят, като са ги гонили със заплахи “Изчезвай, да не си изядеш боя!” и умишлено удряне през камерата.
3. Репортерът на спортното шоу на Дарик радио Николай Ганчев е бил задържан от полицията докато отразява.
4. Юлиян Сутев, също репортер в Дарик радио е ударен няколко пъти с палка от полицаи.
5. Международен фотожурналист е бил напръскан със спрей в лицето от полицай".

 

 

5 безпрецедентни полицейски писюрщини, заради които МВР министърът трябва моментално да подаде оставка: 1. Дани...

Публикувахте от Ивайло Мирчев в Петък, 17 ноември 2023 г.