Пороен дъжд валя над 6 часа без прекъсване в Северозапада и спря движението по международния път Е-79, съобщава BulNews.

Придошлата река e заляла пътното платно край мездренското село Люти дол, което принуди да бъде преустановен трафика. 

Към 21.30 часа снощи от Агенция „Пътна инфраструктура" пренасочиха движението на всички моторни превозни средства през Искърското дефиле. Към този час от пътната агенция все още не са възстановили движението по международния път, а трафикът от и за София не преминава през отсечката Ботевград – Мездра. 

Баластра е засипала пътя заради ремонта.

Освен през Искърското дефиле, проблемният участък се заобикаля през третокласното шосе, през селата Рашково и Радотина.
Големи поражения от пороя има и в Ботевградско.

Скъсани водопроводи и много поражения по инфраструктурата - изровени улици, наводнени къщи и дворове, това е резултатът от среднощното наводнение във врачанското село Люти дол, каза кметският наместник Никола Николов, цитиран от БТА. По думите му дъждът е започнал да вали още в събота, около 19 часа, а двете реки, които минават през селото - Малата река и Клисурска река, са прелели малко преди полунощ.

„Имаше на няколко пъти прекъсване на електрозахранването, но в момента няма къщи без ток, няма бедстващи, няма пострадали хора“, обясни Николов.

Една махала е откъсната от селото, тъй като водостокът, през който се минава, е залят, а може и да е отнесен, обясни още кметският наместник и допълни, че реката почти се е прибрала в коритото. Тепърва предстои оценка на щетите.

(Снимки: BulNews)

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук