Жена е първата жертва на урагана „Офелия“, който събори дърво върху колата ѝ в Уотърфорд в Ирландия тази сутрин. Шофьорката, която е на около 20 години, бе обявена за мъртва на мястото на инцидента, в селището Аглиш, след като бурята удари ирландския югоизточен бряг, съобщава в. "Метро".
Първоначално бе съобщено, че жената е била сама в колата, но по-късно стана ясно, че жена, на около 50 години, също се е намирала в колата.
Ураганът, за който се очаква да е най-силния, ударил Ирландия от над 50 години насам, принуди властите да затворят училищата и да изкарат военните по улиците. Над 100 полета са отменени в ирландските летища. Прекратено е движението и на фериботите.

Офелия достигна Великобритания и Ирландия точно 30 години след Великата буря от 1987 година, която уби 18 души. Над 230 000 жилища са без ток, като прекъсвания има из цялата страна. В момента скоростта на вятъра е над 130 километра в час.

Очаква се ветрове със скорост от над 100 километра в час да бушуват в Северна Ирландия и Уелс, вълни с височина от около 10 метра се очаква да ударят британския западен бряг.

Ирландският лидер Лео Варадкар призова хората да запазят спокойствие и да не напускат домовете си до преминаване на бурята.   

Превод и редакция: БЛИЦ
 

 

 Woman dies after tree falls on her car as ex-Hurricane Ophelia batters IrelandWoman dies after tree falls on her car as ex-Hurricane Ophelia batters IrelandWoman dies after tree falls on her car as ex-Hurricane Ophelia batters IrelandWoman dies after tree falls on her car as ex-Hurricane Ophelia batters Ireland