28-и ден на протести и блокади. Три кръстовища в София продължават да бъдат блокирани. Палаткови лагери има на „Орлов мост”, на площад „Независимост” и на Ректората, съобщава Нова телевизия. 

В столицата и тази вечер недоволните отново се събират в "Триъгълника на властта".

58-годишен мъж, обявил гладна стачка беше приет в болница „Света Анна“. Той е в добро състояние, отказал е допълнителни изследвания и е напуснал болницата.

„Човешкото право стои даже над законите. Нека да се уважават законите, но има неща, които стоят даже над тях. Те не уважават нито законите, нито правото”, смята Владимир Генов.

На този фон, недоволни от барикадите в центъра на София подготвят подписка срещу блокадите.

„Блокадите са незаконни отвсякъде. Подписката е с искане да направят така, че да се зачитат и нашите права”, коментира Веселин Георгиев.

Във Варна блокадата на възловото кръстовище пред общината продължава вече 48 часа.

Палатковият лагер на този етап остава за неопределено време.

След 19 часа на мястото започнаха да се събират протестиращи за поредната антиправителствена демонстрация. 

Шести ден остават палатките на пътя Стара Загора-Хасково. И днес протестиращите не спират преминаването на автомобили.

Полицията продължава да отклонява движението с мотива, че на пътното платно има хора.

Неуспешни се оказаха преговорите на кмета на Стара Загора с протестиращите.

Междувременно стана ясно, че Сдружение за оптимизиране на правосъдието и администрацията подава искане за защита  срещу неоснователно блокиране на автомобили на пътя Стара Загора – Хасково.

От СОПА настояват полицията незабавно да освободи блокираните автомобили, защото според тях действията по блокирането им не се извършват в изпълнение на административен акт или на закона. Правното основание за подаване на искането за защита е по член 250 и сл. от Административно-процесуалния кодекс..