Служителка на МВР е била ударена с тръба от знаме в областта на главата и корема, по време на протеста пред МРРБ днес.

Това съобщи самата тя по време на брифинг за медиите, пред Министерски съвет.

Припомняме, че протестиращите се опитаха да нахлуят в сградата на министерството.

"Днес, както много други дни, изпълнявах служебните си задължения, бяхме направили кордон от 20 полицейски служители, разказа тя.

Тя потвърди информацията на БЛИЦ за неин колега, който е бил ударен с метален прът в областта на гърдите и корема.

В момента той е в спешното отделение на Пирогов и има контузия на гръдния кош.

"Нямаме нищо против хората да протестират, но това да е в рамките на закона", посочи още тя и допълни, че на почти всеки един протест е ставала свидетел на вербална агресия.

"Участници в протеста пред МРРБ са опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. При действията им е счупена входната врата на министерството. Двама служители на реда са пострадали /от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме/.

Оказана им е медицинска помощ. Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило използването на помощно средство /лютив спрей/.

Полицейското присъствие в района остава засилено с цел опазване на обществения ред. Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата", съобщиха по повод инцидента от МВР. 

Сред протестиращите бе и лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, който бе кандидат кмет за Варна, подкрепен от БСП. 

Прокуратурата е започнала разследване по случая с нападнатите полицаи. 

"При своевременната намеса на полицията, две лица, които са проявили агресия спрямо органите на реда са задържани, в опит да избягат от местопроизшествието.

Проведени са процесуално-следствени действия, сред които разпити на полицейски служители и други свидетели очевидци, като в момента продължава събирането на доказателства. Предстои материалите по делото да се докладват в СРП, с оглед повдигане на обвинения на извършителите и определяне на адекватна мярка за неотклонение.

В близост до мястото на инцидента са установени и задържани и други две лица, които са хвърляли камъни по служители на реда", съобщиха от прокуратурата.

Видео: Съйко СЪЕВ, БЛИЦОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!