Протестиращите, които бяха обградили Министерството на регионалното развитие и благоустройството, са се преместили пред Министерски съвет, предаде репортер на БЛИЦ. Недоволните скандират пред прозорците на властта призиви за оставката на министър Петя Аврамова и искат някой да излезе и да говори с тях.


Протестиращите пуснаха и патриотични песни.


Припомняме, че по-рано се стигна до ексцесия пред министерството, като няколко души пострадаха.

Перничани бяха обявили протеста си под надслов "Долу ръцете от водата и въздуха ни! Искаме нормален живот! Оставка на Петя Аврамова". Протестът се организира от Инициативен комитет "Спаси Перник", въпреки взетите незабавни мерки от правителството за цялостно решаване на водната криза в града.

В същото време от пресцентъра на МВР разпространиха официално съобщение за ескалиралото напрежение.

"Участници в протеста пред МРРБ са опитали да пробият полицейския кордон и да влязат в сградата. При действията им е счупена входната врата на министерството. Двама служители на реда са пострадали /от хвърлен предмет и удар с дръжката на знаме/.

Оказана им е медицинска помощ. Въпреки предупрежденията, протестиращите не са изпълнили полицейските разпореждания. Това е наложило използването на помощно средство /лютив спрей/.

Полицейското присъствие в района остава засилено с цел опазване на обществения ред. Установява се самоличността на провокиралите напрежението пред сградата", съобщават от МВР. 

Сред протестиращите е бил и лидерът на партия "Възраждане" Костадин Костадинов, който бе кандидат кмет за Варна, подкрепен от БСП.