Граждански арест в София. Шофьори видели криволичещ автомобил на Околовръстния път в столицата и го спрели. Зад волана се оказала жена, предава Нова тв.

Това се случило в близост до търговски център.

Наблизо имало патрулиращи полицаи, които проверили шофьорката. Оказало се, че тя кара с 3.10 промила алкохол в кръвта.

Ивайло Димчев е авторът на клипа, който показва движението на колата. Той разказа, че на няколко пъти шофьорката е щяла да удари други коли.

Полевият тест за наркотици е бил отрицателен, каза полицай Григор Борисов.

„Тя се движеше от най-крайна лява лента в най-крайна дясна и доста време автомобилите много трудно я заобикаляха“, разказа свидетелят.

След това заедно с негов колега решават да спрат колата, като единият шофира пред нея, а другият отзад. Жената е отбила. Пред полицаите тя не отрича, че е пила алкохол.

Жената пътувала за Русе, щяла да си взима служебната кола. Била започнала работа в същия ден.

"Говореше неадекватни неща. Полицията дойде след около 25 минути. Тя жената поседя малко в колата, после искаше да тръгва отново. Колегата обаче вече беше взел ключа от автомобила й, за да не тръгне някъде да избяга", разказва един от очевидците.

Пияната жена дори коментира сама ситуацията:

"Карах. Седнала съм в колата в 6 часа сутринта. Вие ми кажете защо имам 3 промила алкохол в кръвта", поде пред камерите жената.

На въпрос дали не мисли, че е опасна за околните на пътя в това си състояние, тя отвърна:

"Опасността е винаги навсякъде, по всяко време. Имам две малки деца, водач съм от 20 години и повече, и карам непрекъснато", каза тя.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук