Катастрофа с участието на украински дипломати е станала в Австрия. Украинското външно министерство вече е коментирало инцидента.

Както съобщава изданието Kronen Zeitung инцидентът е станал в петък сутринта, 12 август, когато автомобил, в който са пътували трима високопоставени служители на украинското посолство в Австрия, се е блъснал в кола с германски туристи. Когато полицията пристига, извършителите се опитват да избягат, но са заловени от полицията. 

Kronen Zeitung твърди, цитирайки свидетели, че след инцидента шофьорът и един от пътниците са си разменили местата. Предполагаемият шофьор е подложен на тест за алкохол. Резултатът е 2,32 промила. 

Украинското външно министерство е потвърдило участието на украински дипломат в пътнотранспортно произшествие в австрийската столица.

Говорителят на Министерството на външните работи Олег Миколенко пише: "Позицията на украинското външно министерство е ясна: дипломатическият статут не дава право на служителите на украинските дипломатически институции да нарушават правилата за движение и да излагат на опасност други хора. Решението за по-нататъшните стъпки по отношение на участника в произшествието ще бъде взето след провеждане на разследване".

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук