​​​​​​​“Труд” съобщи за нова авария в столичния квартал “Люлин 3”. Заради спукана тръба работници на “Топлофикация” източваха горещата вода, която се изливаше по улицата зад пощата в квартала. Засега не сме спирали парното, но след като източим тръбата, може да се наложи да прекъснем топлоподаването, обясниха те. От дружеството коментираха за вестника, че нямат данни за авария.
Днес “Топлофикация София” започна извънреден отчет на общите топломери в абонатните станции на всички сгради, които бяха засегнати от аварията миналата седмица. Става въпрос за кварталите, които попадат в топлорайон “София-изток”, обясни Елизабет Павлова, говорител на “Топлофикация София”. 

Служители на компанията ще посетят всяка сграда и в присъствието на домоуправителя или на представител от етажната собственост ще извършат междинен отчет.  На база на тези показания ще бъдат изготвени обезщетенията, които абонатите ще получат. Сумите ще бъдат отразени на отделен ред във фактурите за февруари, които абонатите ще получат след 15 март.