Ще се проведе протест на националния синдикат на пожарникарите и спасителите „Огнеборец“ към КНСБ, за който ви информирахме преди дни. Това съобщиха от пресцентъра на КНСБ. Предвидени са митинги пред Министерство на вътрешните работи и пред Министерство на финансите, както и шествие.

"Причината за протеста са неадекватните политики прилагани от политическото ръководство на МВР, водещи до закриване на районни и участъкови служби и недостатъчното финансиране на Главна дирекция ПБЗН – МВР и Дирекция „Национална система 112” за предстоящата 2018 г.", посочват от синдиката. Основен акцент в протеста ще бъдат замразените доходи на служителите в МВР.

Първият митинг ще се проведе от 12.00 до 13.00 часа, пред Министерство на вътрешните работи в градината на „Св. Седмочисленици”, в пространството между входа от ул. „6 септември“ и входа от ул. „Генерал Паренсов“. След този митинг ще тръгне шествие по ул. „6 септември“, ул. „ген. Гурко“, ул. „Г. С. Раковски” до Министерство на финансите – пред входа откъм улица „Славянска”, където ще се проведе втори митинг.

Очаква се в протеста да се включат около 1000 души. Акцията е подкрепена от Синдиката на гражданската администрация в МВР, както и от Синдикат „Охрана“ към Министерство на правосъдието.