Силен дъжд валя вчера вечерта в София. Минути след 20 часа дете с велосипед се е качило в тролейбус, за да се придвижи на сухо. За случката разказва мъж, който в този момент е пътува в превозното средство с детето си.

Той споделя, че момчето с колелото било на възраст около 15 години. Шофьорът на тролея не реагирал положително. Той настоял, че човек с колело, е забранено да се вози и младежът трябва да слезе.

Вижте цялата история:

„Не мога да го преглътна и реших и тук да го публикувам. Така, днес около 20:05ч. заедно с моята дъщеря се качихме в тролейбус номер 2 от спирка "Иван Евстратиев Гешов". В тролейбуса се качи и момче на около 13-15г. с велосипед. Забравих да спомена, че навън валеше дъжд. Тролейбусът беше полупразен, но водача каза на момчето да слезе, тъй като е забранено.

Влезнах в словесен спор с този чобанин /водача/, че велосипеда не пречи, а навън вали. Тогава той отказа да тръгне, най демонстративно пропусна следващия ни тролейбус 9 и остана на спирката. Момчето каза, че заради него няма други да страдат и слезе. Но, най трагичното беше, че още една жена се застъпи, докато останалите не казаха и дума в защита на мокрото дете.

Съжалявам, ако съм Ви отекчил. Вече обаче пост фактум прочетох, че след 20:00ч е разрешено да се превозват велосипеди. Качвам и снимка на доволния от победата си чобанин, така де водач. Пиша и жалба до ЦГМ,“ написа Галин Пламенов.

„Аз се извинявам, че ще изразя противно на всички мнения, но ако е забранено - забраните важат за всички. И ако този жест му коства работата на шофьора.. .сори. Велосипедистът може и да се скрие някъде докато вали. Или да гледа прогнозата другия път,‘ коментира жена.

„Велосипедистът е дете на 15 години. И не, никой няма да вземе работата на шофьора, задето е проявил човечност. Отделно, както стана ясно, случката е след 20 часа, когато велосипедите са разрешени за превозване, а от 2021 г. това дори е безплатно. Би следвало този да познава правилата на работодателя си,“ отвърна друга.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук