Достатъчно кръв е била събрана в помощ на 17-годишната Александра, която беше блъсната от автобус на пешеходна пътека в петък вечер. Девойката се нуждае от няколко тежки операции. 

Призив за набиране на кръв имаше и от болница „Пирогов“, но от там не казват за кого заради правото само близките на пострадалите да знаят за състоянието им.

От рано сутринта, въпреки ниските температури, пред Центъра по трансфузионна хематология се изви дълга опашка – сред чакащите има приятели и съученици на момичето, както и хора, прочели за призива в социалните мрежи, съобщава Нова телевизия.    

От Центъра по трансфузионна хематология благодариха на всички, отзовали се на спешната молба, и заявиха, че вече е събрана достатъчно кръв за момичето.  

Пред bTV шефът на Столичния автотранспорт Слав Монов обясни, че тепърва ще се изяснява как се е случил инцидентът, тъй като шофьорът не знае.

„Водачът е чул удар в задната част на автобуса при завой на дясно на кръстовище с ниска скорост. Веднага е слязъл и е извикал 112“, каза Монов.