Вкъщи, под "домашен арест", трябва да е бившата кметица на столичния район „Младост“. Оказва се обаче, че тя системно нарушава мярката си за неотклонение.

След като вчера бдителни граждани я засякоха на разходка и качиха снимки в социалните мрежи, днес Иванчева отново беше засечена в парк, пише dnes.bg.

Днес Иванчева обясни вчерашната снимка с пост в социалните мрежи:

"Мислих да подмина поредната жълта интрига на тролове и медийни парцали от вчера, но реших, че е нужно да дам обяснение на стотиците ми приятели, които с искрена загриженост и притеснение ми писаха, че са видели снимки с мен навън.

Мили приятели, аз съм от хората, които уважават и спазват законите и институциите, за разлика от повечето ни политици, макар и те да са доказали, че не ги спазват, а обслужват мафиотските интереси.Снимки: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg


Без разрешение от съда, не излизам да си изхвърля кофата за боклук до блока.

Снимките от вчера са от ходенето ми до болница. Това излизане е с разрешението на съда, разбира се! Бих ви приложила и бележката от посещението ми във въпросното лечебно заведение, но има много лична информация за здравословното ми състояние, което не е добро.

Както и друг път съм ви разказвала, здравето ми е силно влошено от нивата на хормона на стреса, които поддържам няколко години високи нива.


Снимката е изцяло от маршрута ми. За всички зложелатели обяснявам, че аз не се телепортирам до болницата! Ходя с градски транспорт, не мога да поддържам кола, дори горивото ми е скъпо удоволствие, тъй като очевидно не мога да работя и живеем с пенсията на майка ми.


Домашен арест ли? Сгащиха Иванчева на разходка в центъра на София СНИМКИ

Налага се и да ходя пеша, за да сменя един транспорт с друг. Дори едно билетче отгоре гледам да спестя, като ходя пеш някакво разстояние".

Остава неясно дали и днешните снимки са част от маршрута й до болницата.
 

Оказа се обаче, че разходките в парка не са първото нарушение на Иванчева.

Снимка от 7 февруари, която буден гражданин е изпратил в редакцията на "Стандарт", показва, че тя събира подписи за кандидатирането си за парламента.

Фотото е направено на пазарчето в Младост 1.

А иначе на 4 декември миналата година Апелативният специализиран наказателен съд остави без уважение молбата на Иванчева за изменение на изпълняваната мярка за неотклонение от „домашен арест“ в по-лека такава.

На 6 юли 2020 г. Апелативният спецсъд призна бившата кметица за виновна, че е поискала и получила подкуп от 70 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин, за да бъде придвижена преписката му за реализирането на строеж в общината.

Апелативният спецсъд я осъди на 8 г. затвор при първоначален строг режим на изтърпяване, 15 000 лв. глоба и лишаване от право да заема държавна и общинска длъжност, свързана с упражняване на властнически правомощия за 10 г.

Съдът реши, че Иванчева е виновна, че първоначално е поискала 250 000 евро, а впоследствие е намалила сумата на 187 500 евро, а най-накрая е приела 70 000 евро от Ваклин.

Снимки: dnes.bg