Общинският съветник от ГЕРБ/СДС и шеф на финансовата комисия Георги Георгиев е новият председател на СОС. Това стана ясно след тайно гласуване на общинските съветници, пише Монитор бг.


Той бе и единствената кандидатура и бе избран с 36 гласа от гласували 44 общински съветници. 8 бюлетини се оказаха невалидни. 

На изборите през 2019 г. той бе представен като едно от младите и нови лица в ГЕРБ. 35-годишния Георгиев е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски“.

Там защитава дисертация на тема „Залог на търговско предприятие. Има и магистърска степен по международно търговско право от King’s College London.

До избора на нов председател на местния парламент се стигна след като Елен Гердижков изненадващо във вторник подаде оставка след 9 години на поста. Той напусна и мястото си на общинския съветник.

Ден по-късно стана ясно, че до оттеглянето му се е стигнало по желание на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който като мотив посочи, че не се справя с работата. Във Фейсбук Гердижков обяви, че е подал оставката си с чувство на облекчение.

Темата за оттеглянето му предвизика бурни дебати на заседанието на общинарите. Близо два часа спориха дали точката за избор на нов председател на трябва да бъде оттеглена от дневния ред на заседанието и да се избере само временен шеф на СОС, но в крайна сметка това не бе прието.