На столичния бул. "Черни връх", където стана тежката катастрофа с две жертви, предизвикана от Георги Семерджиев, се извършва 24-часов контрол на скоростта. От петък до днес най-високата засечена скорост е 134 км/ч при ограничение от 50. Това обявиха на брифинг от "Пътна полиция"-София.

На "Цариградско шосе" и "Ботевградско шосе" са засичани автомобили със скорост 164 км/ч. 

Контрол на скоростта ще се осъществява в цяла София. 

"Глобата, предвидена за този вид нарушения, е 3 месеца лишаване от управление нас МПС, 700 лв. глоба до превишението, като за всеки следващи 5 километра превишение имаме по 50 лв. още", посочиха от "Пътна полиция". Шофьорът от "Ботевградско шосе ще получи глоба от 1250 лв. и 3 месеца лишаване от правоуправление, а този на "Цариградско" - 950 лв. и 3 месеца лишаване от управление. Ако през изминалата година тези шофьори са имали същите провинения - наказанията ще са двойни. 

Ще се постави стационарна камера първо на бул. "Черни връх", а след това и на други места в София. 

Линеен контрол се осъществява 24 часа. Най-често нарушенията са използване на мобилен телефон, непоставяне на обезопасителен колан, преминаване на червено, отнемане на предимство. 

Вече са оправомощени всички служители от "Охранителна полиция" от районните управления в София, които също могат да осъщестяват контрол по спазване на правилата за движение. 

 

 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук