Шофьор помля тротинеткаджия на кръстовище; Тротинеткаджия лежи на платното след сблъсък; 12-годишно момченце с тротинетка е пострадало при катастрофата - това са малка част от заглавия на новини, свързани с инциденти с тротинетки, пише GlasNews.bg.

Има ли сила, която да спре нарушителите с електрически тротинетки? Явно не - дори трансмомичето Емили, която бе наречена "камикадзе", продължава да шпори с тротинетката си из оживени улици и булеварди, въпреки че отнесе няколко глоби. Глобите обаче показват, че не са достатъчни, за да се спрат нарушителите,

В социалните мрежи често можем да попаднем на видеа, показващи как хора с буземна скорост се "шмугват" между автомобили. Медията попада на видео, от което се вижда как столичен тротинеткаджия гази закона - той минава на червено, а шофьор, заснел кадрите, споделя, че е отнел предимството на автомобил. Това става ясно от Георги Кемилов, който е изумен от действията на камикадзето.

Ето какво написа Георги в социалната мрежа Фейсбук:

"Вчера един с тротинетка мина на червено и ми отне предимство, ако не бях скочил на спирачките щеше да ме удари. Днес този кара дори с повече от 50 км в час в лявата лента и минава отново на червено. Фен съм на тротинетките, но заради такива идиоти ще ги забранят."

В коментарите под публикацията се включва мъж, който споделя, че негов приятел е бил на косъм да прегази тротинеткаджия.

"София се напълни с такива олигофрени. Мой приятел наскоро се беше разтреперил, щял да мине през такъв образ, засякъл го с тротинетката и едвам спрял. Трябва да ги забранят със закон.", пише Боби Борисов.

"Тротинеткаджиите окончателно са се самозабравили по примера на мъжкото "момиче", което привлече медийното внимание последните месеци. Та може да очакваме скоро и загинал тротинеткаджия.", гласи коментар на Георги Георгиев.

По данни на полицията до момента са съставени над 550 акта за нарушения.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук