От днес до 13 април 2020 година в цяла България е обявено извънредно положение. Това се налага с цел ограничаване на разпространението на коронавируса.

БЛИЦ припомня, че в малките часове на четвъртък срещу петък в столичен магазин се случи нещо неочаквано.

Невероятни гледки имаше и в столичния градски транспорт.

В същото време фоторепортаж на БЛИЦ показа какво е действителното положение в столицата, след обявяването на извънредните мерки.

Лично кметът на София Йорданка Фандъков предприе крути мерки и набеляза шест точки, с които ще бори коронавируса в столицата.

Но малко преди обявяването на извънредно положение собствениците на китайски ресторант в столичния квартал „Красна поляна“ предприеха невиждани мерки в борба с COVID-19 и по-специално паниката, която съпътства вируса.

„Мерки срещу „Коронавируса“. Китайският ресторант в „Красна поляна“. Поръчките се правят на маса извадена навън и говориш през найлон“, това пише Марто Стефанов.

Мъжът публикува снимки във фейсбук групата „забелязано в София“.

„Бяха сложили бележка, че уж е заради ремонт - но като ги попитах дали е заради вируса се засмяха и казаха: „Да“, споделя още мъжът.

От фотосите му ясно се вижда как входът към ресторанта е „облепен с фолио“. Отпред има маса, на която са поставени менюта на китайския ресторант, както и лист, върху който мераклиите да напишат желаните от тях китайски ястия.

Ето и част от коментарите под снимките.

На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света