Късно снощи премиерът Бойко Борисов обяви, че Министерския съвет ще предложи на Народното събрание да обяви извънрендо положение в България заради разпространението на коронавируса. БЛИЦ припомня, че само за вчерашния ден регистрираните случи на заразени с COVID-19 достигна до 23 души.

По време на извънредното заседание министър-председателят зададе няколко гневни въпроса. Той попита защо след като цените на горивата падат, то същото не се случва и със стойността на хранителните продукти.

Малко след това и вицепремиерът Томислав Дончев коментира какво точно представлява обявяването на извънредно положение. Той увери, че въпреки това стокообменът няма да бъде спрян.

Редица политици и експерти многократно предупреждаваха хората да не се подават на паника и да не се презапасяват с хранителни продукти.

Въпреки това във фейсбук групата "Видяно в София" се появи доста странен фотос. Жената, качила кадъра, поясни, че той е направен в 2 часа след полунощ - малко, след като премиерът предложи да бъде обявено извънредно положение.

От снимката й се вижда как десетки хора с препълнени пазарски колички пазаруват по никое време, презапасявайки се с продукти.БЛИЦ припомня, че и премиерът Бойко Борисов остана изненадат от "паниката, която е като никога досега, че дори и масова".

Под фотоса във Фейсбук заваляха куп коментари, а повечето потребители осъждаха остро неадекватната реакция на хората, които ненужно се презапасяват.


На [email protected] БЛИЦ очаква новини, снимки и видео от своите читатели в цяла България и по света