За пореден път жители на район "Красно Село" в столицата изразиха възмущение и недоволство от кмета Росина Станиславова. На фона на скандалите около Станиславова този път те сигнализират за спрян строеж на детска градина и ясла.

Ето какво пишат граждани в социалната мрежа:
Във връзка с детските градини и ясли в нашия район:
Столична община осигури финансирането на строеж и разширяване на 8. Детска градина и 31. Детска ясла., ОБАЧЕ
️️ Обезпокоен съм, че след множеството проблеми с детските градини в София и в частност в нашия район, Rosina Stanislavova като кмет на района стопира и забавя:
Строежът на 8. ДГ „Проф. д-р Елка Петрова“

 
 
Разширяването на 31. Детска ясла за 2 нови групи.

???? За сметка на тези стопирания за строежи на детски градини и ясли в нашия район, вижте преди няколко седмици какво скандално предложение беше отправено: https://www.facebook.com/groups/282054552690694/posts/869930860569724

???? Връщане на близо 1 500 000 лв от нашия район, за сметка на неговото тотално изоставане: https://www.facebook.com/groups/282054552690694/posts/778092199753591


ЗАЩО И ДО КОГА ЩЕ ДЪРПАТЕ НАЗАД НАШИЯ РАЙОН, "УВАЖАЕМА" Г-ЖО СТАНИСЛАВОВА️️️️️️
Станиславова, която бе избрана за районен кмет през 2019 г. от листата на "Демократична България" вече е със свалено доверие. През пролетта на тази година стана ясно, че тя се назначила за ръководител на екипа по проект "Патронажна грижа" за осигуряване на топла храна на възрастни хора в района по време на епидемията от COVID-19. Случаят бе разискван и в Комисията по бюджет и финанси на СОС. От "Демократична България" я призоваха да върне парите, които е получила по проекта, тя не го направи и политическата сила оттегли подкрепата към нея. Междувременно от КПКОНПИ започна проверка по проекта.

Установено е, че Станиславова сама е определила екипа със заповед и е назначила себе си за ръководител, като си е определила и най-високото заплащане.

Припомняме също, че преди дни антикорупционната комисия установи нов конфликт на интереси за Станиславова, за това че като ръководител на проект, финансиран с европейски средства, е сключила трудов договор с дъщеря си. Наложена ѝ бе глоба в размер на 5 000 лв.