Главният архитект на София Здравко Здравков тотално се обърка в думите и законите и вече не е ясно на какво да се вярва. Днес той заяви пред БТВ, че сградата „Златен век“ е с изтекло разрешение за строеж. Докато на 28 април 2018 г. пред БНТ заявява точно обратното, че не е с изтекло разрешително за строеж. От това излиза, че самият той си противоречи. На кого и за какво да се вярва. Самият Здравков трябва да отговори зад кое твърдение стои и кое е вярното. Дали пък някой не му нарежда какво да говори, за да си противоречи по този смешен начин.

Сградата е разрешена в 12 без 10 от колегата преди мен – арх. Петър Диков. Оставали са само 2 дена до влизането в силата на Закона за устройство на територията (ЗУТ), с което е била ограничена кота корниз на 26 метра. Така главният архитект Здравко Здравков коментира днес спрения засега проект "Златен век". Що се отнася до строителното разрешително, Здравков обяви, че личното му убеждение е, че до ноември 2018 година е строено законно, защото имало възможност да се удължи разрешителното за една година. Може би арх. Мирянов е останал с убеждение, че поправката в ЗУТ през 2017 година (бел. ред. – известна като поправката "Артекс") му дава възможност да продължи строежа. Бяхме подготвили отказ на оттегленото искане за продължаване на разрешителното, увери Здравков пред bTV. Той посочи и, че е писал на ДНСК и Мирянови, че чл. 153 от ЗУТ няма обратно действие за "Златен век”. Правен абсурд е в "Златен век" да има ателиета, след като небостъргачът официално трябвало да е офис сграда. Това е правен абсурд, заяви Здравков и де факто обвини закона, като призна, че в проекта за "Златен век" има ателиета.

Арх. Здравков през 2018 г. пред БНТ:     

Тази сграда е разрешена преди да влезат ясните правила на закона 2007 година. Преди да влезе закона 2007 година, тази сграда получава разрешение за строеж и в един момент се оказваме..., аз... в ситуация, в която просто не мога да прекратя действието на този, на този проект. Той има издадено разрешение за строеж, което е презаверено през 2012 година и всъщност то важи до 2020 година, защото началото на строителния процес е било към 2010. Има 10-годишен срок, в което му важи разрешението за строеж и аз намирам в една ситуация, че този разрешен строеж важи до 2020 година да може да бъде завършен.

От "Артекс" заявиха, че имат законно разрешително за строеж и четири допълнителни преработки на него след влизането на промените в чл. 153 по новия ЗУТ. И не само това - в едната преработка, арх. Здравков изрично се позовава на чл. 153 от новия ЗУТ за десет годишната давност на разрешителното за строеж.
 Вижте видео от думите на Здравко Здравков ТУК!