Цветният "София прайд" се провежда на фона на "Шествие за Семейството" в София, като част от международната инициативата "Месец на семейството". Организаторите съобщиха, че тази година е имало рекорден брой посетители. Всички те се обединиха около това, че трябва да се сложи край на демографската криза у нас.

Близо 10 000 души се събраха на мирното шествие - родителски организации, обществени клубове и граждани, които застават в защита на правата и суверенитета на индивида и традиционното семейство, изразиха своето негодувание срещу провеждането на "София Прайд" в деня на Черешова Задушница.

София мина под дъгата, драг кралици събраха погледите СНИМКИ

"България има нужда ясна и категорична демографска стратегия до 2050 година. Оттам нататък е ясно, че ние сме консервативно християнско и алтернатива на парада, който се провежда днес", каза организаторът на "Шествие за Семейството" Кристиян Шкварек пред Bulgaria ON AIR. 

Тържественото шествие започна с молебен пред храм-паметника "Свети Александър Невски". Походът тръгна от площад "Александър Невски" и премина по столичните улици, стигайки до НДК, където се проведе концерт.

Участници в похода заявиха, че ценностите трябва да се спазват, а българското традиционно семейство да е на почит.

Виктор Димчев подреди добре и прайда, и традиционното семейство, и подполковниците

"Подкрепям традиционното българско семейство, подкрепям нормалността. Така е създадено човечеството - да е семейство между мъж и жена. Смятам, че това е нормално, другото е ненормално", сподели Светослав Тодоров.

"Семейството е основна градивна клетка на социално-икономическия живот", коментира Милена Борисова.