До последно не стана ясно каква точно е причината за смъртта на Явор Захариев. Вокалистът на Gravity Co - един от най-емблематичните гласове на българската музика почина днес.

Той така и не успя да се съвземе, след като бе приет в реанимацията на "Пирогов" по спешност.

Явор Захариев е открит от свои приятели, притеснени, че вече трети ден той не отговаря на телефонните им позвънявания. Съседите на младия музикант са чували странни шумове и викове за помощ от апартамента му, но не са се притекли за помощ, защото не знаели какво става. Предполага се, че поне два дни е бил в много тежко състояние, без да може да потърси помощ сам. 

Първоначално изтече информацията, че Явор е бил зверски бит и именно от това е изпаднал в толкова тежко състояние. Тази информация нито бе потвърдена, нито отхвърлена от разследващите. От "Пирогов" по-късно заявиха, че състоянието му е било увредено, но не е имал следи от насилие. 

Явор Захариев бе пример за десетки млади хора в България, след като успя да се пребори със зависимостта си към наркотиците. Той дори имаше смелостта да излезе и лично да изкаже своите преживявания, признавайки за целия ад, през който е преминал. 

Близки на вокалиста твърдят, че той не се е връщал към вредния си навик и до последно е бил чист от наркотиците. Явор се радвал много на завръшането на Gravity Co на музикална сцена и нямал търпение да започнат отново с концертите. По ирония групата е трябвало да има концерт именно на 3-ти април - денят, в който музикантът е открит. 

Приятелите на Явор са съкрушени от смъртта му. До последно те отправяха послания на стената му във Фейсбук и го подкрепяха в борбата му за живот. ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!