Този полицейски автомобил шашна с лоши екологични показатели. Тихомир Тодоров е заснел полицейски автомобил на пловдивски булевард, който образува "димна завеса" от ауспуха си. Мъжът възмутено пише: Такси, данъци, еко стикери, гуми, пожарогасители и какво ли още не, а същевременно по улиците се движат с това".

Гледката провокира много въпроси, сред тях е следният - минават ли технически прегледи полицейските автомобили или не?

През 2021 година беше прието автомобилите, преминаващи годишен технически преглед, да получават нови екостикери с вграден чип.

Мярката бе въведена, за да се ограничи движението на силно замърсяващи автомобили в централните градски части - дали има ефект от тази мярка обаче - отговорът на този въпрос е категорично НЕ.

Често ставаме свидетели на това, че в България масово се движат автомобили, които образуват "димни завеси" след себе си.

Междувременно в мрежата бе повдигнат въпросът виновни ли са служителите на полицията, че се движат с такива автомобили. Не, разбира се, виновна е държавата.

"Те не са виновни, каквото им дадат, но ако те спрат теб с такъв кадилник, ще отнесеш акт. Ама да ги бракуват такива и вместо харчене на пари за избори - да им купят коли", пише авторът на поста. 

Николай Луканов е на мнение, че този полицейски автомобил трябва да бъде спрян от движение. А според Ерос - "За тях всичко е позволено. Не важи законът за тях".

Вижте видеото тук:

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук