Кирил Петков наруши правилата и се появи непоканен на дебата в bTV вместо Венко Сабрутев.

Водещата Мария Цънцарова обвини "Продължаваме промяната", че не спазват уговорката. Томислав Дончев и Деница Сачева напуснаха студиото след като предупредиха, че в тази държава трябва да се спазват правилата.

Това от своя страна предизвика и коментари във Фейсбук. Ето и част от тях:

Виктор Димчев:

Кирил Петков дошъл против правилата, за да уважи зрителите на BTV.

Голяма работа.

Той Конституцията не уважи, камо ли някакъв дебат и правила.

Единственото правилно в отказа на ГЕРБ е, че изобличи предизборната коалиция между ПП, ДБ и БСП.

Каквото и да изберете от това, все тая би било.

Затова заведете баба си да гласува за комунистите, вие също ги подкрепете през избраното клонче на същото и се махайте.

Евгений Михайлов:

Дебатът по БТВ се провали. Кирил Петков го провали! Жалък е!

ПП провалиха държавата! Да не допуснем да продължат провала!!!

Никола Филипов:

Киро е новия Волен.

Няма такъв покемон. Честито на ДБ, защото този безумен цирк е изцяло в тяхна полза.

Явор Дачков:

Кирил Петков се натрапи в студиото на бТВ без предупреждение и предизвестие на мястото на друг, предварително заявен участник от ПП. Мария Цънцарова го удари много добре, като го попита как ще спазва правилата в държавата, щом не спазва елементарните правила на един предизборен дебат. Деян Николов от "Възраждане" и Любомир Каримански от ИТН също го поставиха на място.

"Промяната" затвърждава образа на натрапник, който е нахлул неканен в дома ви, обрал е сребърните прибори от кухнята и се настанява да вечеря в гостната.

Такива натрапници просто трябва да бъдат изгонени от къщата. След най-катастрофалното управление в новата ни история, Кирил и Асен направиха и една от най-катастрофалните предизборни кампании в историята на парламентарните избори, губейки подкрепа не с дни, а с часове. Изглежда, че и това им се вижда малко, та изпратиха Кирил Петков да ускори низходящия тренд до неделя

Димитър Стоянов:

Кирил Петков успя да се отличи с две неща в дебата по БТВ тази вечер. Първото е, че продължава да има същото неуважение към правилата, каквото е имал винаги (от Конституцията, та чак до телевизионни регламенти). Второто може да се нарече и положително - след седем месеца като министър-председател вече владее български език на ниво В1.

Стефан Митев:

За пореден път Кирил Петков демонстрира, че не признава никакви правила и се яви непоканен в дебата по Btv. Той е абсолютен позор. Доказан закононарушител и тарикат, за съжаление, на едро. В неделя с кеф ще гласувам ПРОТИВ "промяната" и комунистите.

Диана Дяманова:

Не, не съм аз! Повтарям. Не съм аз и нямам нищо общо

Стоил Яков:

Случилото се тази вечер в БТВ има само едно и то много просто обяснение. По всяка вероятност Промяната отново са изпаднали в ступор от социологическите данни, които са получили. Когато се почувстват безсилни, прибягват до крайни ПР акции, с цел да изместят фокуса на избирателите си от собствената им несъстоятелност.

Да припомня, че по-малко от седмица, след излизането на лоши за тях данни, от няколко социологиески агенции арестуваха Борисов. Абсолютно незаконно.

Няколко дни след успешния вот на недоверие срещу тяхното правителство изгониха руските дипломати (точно ПР акция си беше, инак не биха търпяли Митрофанова седем месеца).

И за двете ПР акции коалиционните им партньори научиха от медиите. Толкова за "великите политици" от Харвард и техните партньори. В неделя ще пожънат всичко, което посяха. Некадърници и лицемери

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук