Протестите, които блокират за пореден ден София, предизвикаха възмущението на столичани. Социалните мрежи са пълни с пиперливи коментари не само заради неудобството от затворените булеварди, но и заради наглостта на шепата протестиращи. 

Припомняме, че както БЛИЦ писа вече се достига и до сблъсъци между протестиращи и останали граждани, като се достигна и до арест. По-рано Петър Кърджилов, който е бивш пиар на подсъдимата екскметица на столичния район "Младост" - Десислава Иванчева, нападна възрастна жена.

От полицията веднага реагираха като заведоха и двамата в Първо РПУ, а на извънреден брифинг от СДВР предупредиха, че ще вдигнат тона.

Поведението на Кърджилов обаче, освен че влезе в полезрението на органите на реда, не остана незабелязано и от останалите хора.

"Това ли са протестите?
За това ли е блокирана София и хората не могат да отидат на работа нормално?
За да си пиете биричка и правите барбекюта по улиците.Направо парти си направете довечера с жива музика.", пише възмутена жена, като прилага и снимки на протестъра, който се е запасил със студена биричка в летния ден.
 Веднага под поста ѝ заваляха още десетки коментари на потресени потребители
Припомняме, че това не е първата изцепка на Петър Кърджилов. През 2018 г. с писмо от ареста Иванчева назначи Кърджилов за зам.-кмет на „Младост“ и настоя Столичния общински съвет да го избере за неин заместник. Тогава на поста беизбран Румен Русев, който тогава също беше зам.-кмет, след като другият заместник на Иванчева напусна. През 2019 г. пък прокуратурата му повдигна обвинение за хулиганство заради викове и обиди по време на едно от заседанията по делото срещу Иванчева.

По-късно стана ясно, че под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура е образувано досъдебно производство по повод инцидент в близост до протестиращите на „Орлов мост“ тази сутрин, съобщиха от пресслужбата на държавното обвинение.

Малко след 9 часа сутринта на 31.07.2020 г., възрастна жена е коментирала пред камерите на една от националните телевизии ситуацията, свързана с блокирането от страна на протестиращи на ключови кръстовища и булеварди в центъра на столицата.

В този момент към нея се приближил Петър Кърджилов, който на висок глас започнал да й отправя обидни реплики, като я залял с вода, след което издърпал бастуна й и го хвърлил на земята. Случващото се е предавано „на живо“ по медиите.

Кърджилов незабавно е задържан от органите на полицията, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 325, ал. 1 НК (хулиганство).

Към момента се извършват действия по разследването, под ръководството на наблюдаващия прокурор.

Софийска районна прокуратура припомня, че спрямо Кърджилов се води и друго наказателно производство, отново по чл. 325 НК, за извършени от него миналата година хулигански действия в сградата на Специализирания наказателен съд, като към момента делото не е приключило и се намира в съдебната фаза на процеса.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!